Limbajul este modul în care interacționăm între noi, fie că înseamnă gesturi, mimică, cuvinte sau propoziții.Unii copii cu autism înțeleg, dar nu spun cuvinte, alții nu înțeleg ce li se cere și nici nu vorbesc, unii înțeleg și răspund pe limba lor, alții iți arata cu degetul. Însă există destui copii care rămân în lumea lor, cu greu de întors către lumea celorlalți copii cu care se pot juca sau cu care pot crește învățând împreună.
𝐃𝐫 𝐑𝐚𝐦𝐨𝐧𝐚 𝐎𝐜𝐭𝐚𝐯𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐆𝐡𝐞𝐨𝐫𝐠𝐡𝐞
Am discutat cu 𝐀𝐧𝐚 𝐁𝐨𝐠𝐝𝐚𝐧, psihoterapeut și analist comportamental și 𝐃𝐫. 𝐑𝐚𝐦𝐨𝐧𝐚 𝐎𝐜𝐭𝐚𝐯𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐆𝐡𝐞𝐨𝐫𝐠𝐡𝐞 - psihiatria copilului și adolescentului despre
• care sunt abilitățile de bază pentru stimularea limbajului?
• ce sunt cererile?
• cum îl determin pe copil să ceară?
• cum îl învățam pe copil să răspundă în propoziții?
• cum îl învățam pe copil să pună o întrebare?
📌 Urmărește live-ul în reluare, dând click pe butonul de mai jos.
Nu uita să îi dai un share, ca să ajutăm pe cât mai mulți părinți sau bunici.
După 15 ani în care am oferit sprijin pentru copiii cu autism și familiile lor, societatea civilă încă nu știe suficiente despre autism și prevalența acestuia în România.
Ne dorim să ajutăm copiii și adolescenții cu TSA să devină funcționali, ne dorim să fim un sprijin real pentru părinții acestora. Ne implicăm constant în crearea unui mediu legal care să corespundă cu realitatea și depunem eforturi pentru a implica statul în ajutorarea familiilor care se confruntă cu autismul.
În lupta noastră, avem nevoie de cifre care să convingă.
Așadar, vă rugăm să completați chestionarul de mai jos. Răspunsurile dumneavoastră ne vor ajuta să vă ajutăm.
Rezultatele vor fi folosite pentru a pune bazele cercetării în domeniu privind autismul în rândul societății românești, date ce vor ajuta la găsirea de soluții privind legislația în vigoare și accesul la servicii de calitate.
Vă mulțumim!